Opis

Za investitorja smo zgradili novo telovadnico, ki dopolnjuje šolske vsebine in omogoča delovanje športnih in rekreativnih klubov ter društev četrtne skupnosti.

Nova telovadnica je sestavljena iz več enot, ki so med seboj konstrukcijsko povezane kot AB konstrukcija, stene in nosilci za strešno konstrukcijo pa so leseni lepljeni nosilci.

Telovadnica ima 3829 kvadratnih metrov površine, urejeno klet, pritličje in mansardo. Velika dvorana sprejme okoli 1500 obiskovalcev, ima tri vadbene prostore, ki se jih lahko pregradi z ločilnimi zavesami. V kleti sta še manjši dvorani za borilne športe in ples. Stavba ima tudi prostore za pisarne, garderobe, sanitarije, sejno sobo in druge spremljevalne prostore. Pred šolo je na novo urejen dovoz in 50 parkirnih mest za zaposlene na šoli in popoldanske uporabnike telovadnice. Za telovadnico pa je urejeno šolsko športno igrišče.

S kompaktno obliko objekta (približek kvadratnega tlorisnega gabarita, ravna streha) in izborom visoko kvalitetnih izolativnih materialov smo zagotovili energetsko učinkovitost objekta, ki sodi v razred energetske učinkovitosti B1. Pri snovanju objekta smo upoštevali zahteve Zelenega javnega naročanja in smo s tem namenom za gradnjo uporabili preko 35% lesa kot gradbenega materiala, toplotne izolacije na strehi in fasadi pa so iz kamene volne.

TELOVADNICA OŠ MAKSA PEČARJA

Kategorija:

Naročnik:

Mestna občina Ljubljana

Lokacija izvedbe:

Ljubljana - Črnuče

Vrsta del:

Novogradnja